Big and Tiny Silverlake | Zooco Estudio

Favorite
3,926
Release Time: December 3, 2020
PROJECT CREDITS

Project: Big and Tiny Silverlake.

Year: 2019

Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Collaborators: Jorge Alonso, María Larriba.

Photographer: Pixel Lab (www.pixellab.us)

Construction: NIMBO PROYECTOS S.L

Illumination: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Furniture: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

United StatesSanta Monica

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Zooco Estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Zooco Estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Pixel Lab

Out of the need for a cool spot for both kids and adults to enjoy. A place where families can grow in every aspect of their lives. This is how the idea of Big and Tiny was born. Big and Tiny opened the first space in Santa Monica. This project is the second local of the brand and it is situated in Silverlake (California).

© Jim Newberry

© Jim Newberry

The Project covers a surface of 467m2 (5027 sq ft) with a max height of 6.50m (22 ft) and it is characterised by a visible roof structure of wooden trusses that cover the entire factory building and exempt the interior space of having structure. Besides the trusses, the building has a few closed volumes in different heights that contain maintenance functions as well as the actual bathrooms, kitchen and meeting rooms.

© Jim Newberry

© Pixel Lab

The project is created under two different rules; the first one was to generate two different spaces acoustically isolated one from each other. This spaces are for the adult and the children public; the second one was to create in both spaces, open squares. We did it compressing the private uses in volumes that are ordered around this squares.

© Jim Newberry

© Jim Newberry

© Pixel Lab

We built a wall that splits up the building into two parts. This wall contains the acoustic isolation and is covered by mirrors in order to generate more amplitude in both spaces.

© Pixel Lab

Once this division is generated, we generated a constructive module that is repeated in the form of bands that runs those places. Through its expansion and compression, we covered the entire perimeter present in the premises. This spatial tension creates interior spaces that respond to the requested program, moreover at the same time, it creates the facade of the square that will be the main space for children or the space to develop various activities in the case of students.

© Pixel Lab

© Pixel Lab

These bands materialize in different materials according to their use or function and even become lattices when we are interested in having a visual communication between spaces.

© Pixel Lab

Regarding materials we can shout out five: Wood, mirror, cork, felt and cardboard. The wood as structural elements and in the majority of the furniture generates quality and it relates to the originals volumes; the mirror in the central wall amplifies the children and adult spaces; the cork and felt are used as an exterior skin in cubes and baseboards; lastly, the cork is used in the counter and in the exhibition shelves as a way to organise and support the shelves.

© Jim Newberry

In a functional level, we build two cubes inside the children area (Tree House y Ball pit), two cubes inside the adult zone (Bike Cube y Silence Cube) and one cube in between the two areas connected to the children area due to it is used for the children parties. Every cube is connected through high baseboards or curves made of wooden slats.

© Jim Newberry

© Jim Newberry

The whole is modulated by wooden panels of 2x4 ft (60x120cm) and by wooden studs of 2x4 inches. The studs are used as structure in the cavity walls and as independent slats in the connection curves. The module is visible in every wall of the project. Moving to furniture and lighting, Normann Copenhaguen, Sprout, Ferm Living and Peloton are the main brands that are in the project.

© Jim Newberry

Plan © Zooco Estudio

AXO © Zooco Estudio

标签
# Interior Design # 联合办公 # 办公空间 # 公共空间

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data