Amalarico Studio | Zooco Estudio

Favorite
10,178
Release Time: November 3, 2021
PROJECT CREDITS

Architects: Zooco estudio

Year: 2020

Photographs: Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Manufacturers: AutoDesk, Irsap, Tres, Adobe, Burgo Ventanas, McNeel, Rejillas Perpiña

Lead Architects: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez

Contractor: Nimbo Proyectos SL

SpainMarid

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Zooco Estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Zooco Estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Imagen Subliminal

In the historical Tercio y Terol suburb, located in the Madrid neighborhood of San Isidro in Carabanchel, a home is intervened to become a multidisciplinary workshop for a multifaceted client. The reduced dimensions of the workspace should boost the creative development activities, such as writing, painting, or meditation. A place where having enough, and not more than necessary, is the key to fostering the creative environment.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

The main concepts on which the design idea is based are austerity, warmth and different perspective points. The austerity is given by the functionality of all the elements that intervene in the design: storage, exhibition, and work areas. The warmth is raised through natural materials, such as the oak and the wicker grille. This combination configures the character of the environment with white colors on the walls and metal trusses.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

Another main point for the development of the program is the quality of natural light. To do this, we create larger openings to introduce natural light. We position mirrors at very specific points to provoke different visual games, from the inside to the outside, and generating the perception of a much wider space.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

In section, the project is divided into two heights. The upper area is enabled as a meditation space, from which the rest of the workshop is dominated.

Plan

标签
# Architecture Design # Offices # 办公建筑 # multidisciplinary

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data