Abovedada House | Edward Rojas Arquitectos

Favorite
5,707
Release Time: September 8, 2021
PROJECT CREDITS

Architects: EDWARD ROJAS ARQUITECTOS

Project: ABOVEDADA HOUSE

Location: NERCÓN, CHILOÉ, CHILE

Photography: ANTONELLA TORTI

Lead Architects: EDWARD ROJA VEGA, ESTEBAN URIBE MANSILLA

Project team / Design team: EDWARD ROJA VEGA, ESTEBAN URIBE MANSILLA, CAROLINA VIDAL, VALENTINA RIQUELME QUINTANILLA, ANDREA MANSILLA BARRA

Gross Built Area (square meters): 364 m2

Design time: 2020

Completion Year: 2021

Website: https://edwardrojasarquitectos.com

Chile

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Edward Rojas Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Edward Rojas Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Antonella Torti

Abovedada house is located on a high-rise terrain with good sun and extraordinary views of the landscape. It is conceived as a set of very defined modules crowned with barrel vaults; those that house different functions. The central module is the common space (living room - kitchen) for the family and guests. The one at the north end, houses the parents' bedroom and is considered a second skin to cover a winter garden. And at the south end is the module with the children's bedrooms. These volumes are interconnected by corridors - galleries and terraces that look at the landscape that draws on the horizon the Chilean Patagonia.

The vaulted house that perches on the newly planted land, with native wood piles (Cipres de las Guaitecas), to win the landscape. © Antonella Torti

Glazed gallery and terrace connecting the volumes with grandstairs staircase. © Antonella Torti

Glazed gallery crowned by small barrel vaults connecting the vaulted volumes. © Antonella Torti

Views towards the landscape from a glazed gallery, framed by the volumes clad in recycled larch tiles. © Antonella Torti

Winter garden oriented to the north formed a second skin covered in recycled shingle placed in the shape of a tingle horizontally. © Antonella Torti

Terrace, garden and gallery, connect the different volumes covered in recycled tiles from old disused 20th century sheds, dismantled, the tile is placed upside down and a strip is left with the patina of time, mosses and the original trim. © Antonella Torti

The different modules of the house are built with wood and traditional technology, being covered with recycled tiles. They were designed with floor and a half height, which allows to make use of the plenum, in order to accommodate in the space of the parents a library studio; in the children's area two guest bedrooms, and in the central area enriched by stained glass windows, a mezzanine that emphasizes the height and the vault as protagonists of the house, the one that connects with the other vault that goes over the parking lot and that houses the game room for the grandchildren.

Kitchen under the main vault living room and with access to mezzanine © Antonella Torti

Living room facing the landscape, main vault with window vaults and Mondrian stained glass.© Antonella Torti

Study loft of the main bedroom, with Mondrian stained glass and meeting of the main vault with the vault of the windows. © Antonella Torti

Loft master bedroom with native wood vaulted ceiling and Mondrian inspired stained glass © Antonella Torti

Games room for the grandchildren. © Antonella Torti

Encounter of vaults on the stairs. © Antonella Torti

标签
# Architecture Design # 景观建筑 # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data